Gimnazjijoje praūžė muzikos dizainas

Šių metų spalio 22 dieną Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje įvyko jungtinis mokinių tarybos ir muzikos mokytojų Juretos Šametienės ir Irenos Muzikevičienės projektas – muzikos dizainas. Projekto iniciatoriaus ir kuratoriaus Vidmanto Jankausko teigimu, šio renginio tikslas buvo parodyti dailės ir muzikos sąsajas, atskleisti, jog menas ir muzika – tai viena bendra sintezė, kuri gali pateikti naujų ir nenuspėjamų rezultatų.

Projekto pradžioje publiką nustebino merginų šokių kolektyvas (Vanesa Klerauskaitė, Kornelija Šemetaitė, Mireta Janulevičiūtė, Emilija Dabulytė), atlikęs mini spektakliuką pagal „Pikaso“ grupės kūrinio „Lova“ muziką. Pasibaigus nuotaikingam pasirodymui, į sceną žengė J. Muzikevičienės vadovaujamas merginų ansamblis (Rasa Buškevičiūtė, Daiva Muzikevičiūtė, Agnietė Adamukaitytė ir Greta Kiauličiūtė ) su talkininke Agne Žvinakyte, kuri molberte perteikė kvarteto atliekamo Nedos „Mėlyna saulė“ kūrinio vizualizaciją. Po merginų pasirodymo visus sužavėjo vokalistė Greta Kiauličiūtė, atlikusi kūrinį prancūzų kalba. Atlikėją pakeitė Vidmantas ir Modestas, kurie toliau širdis virpino gitaros akordais ir lūpinės armonikėlės garsais. Vyrukai atliko savo autorinį kūrinį, po kurio ne vienas mokytojas, sėdėjęs salėje, nubraukė ašarėlę. Taip pat šiame renginyje klausytojai galėjo išgirsti gitaristės Gretos Germanavičiūtės solo pasirodymą.

Įpusėjus koncertui ir pasibaigus lyrinei jo daliai, prasidėjo performansas. Vidmantas Jankauskas ir Modestas Sarneckas iš po skverno išsitraukė ir užsidėjo įvairiaspalvius perukus. Po tokių pasikeitimų Vidmantas, padedamas Modesto ir Igno, užgrojo taip pat savo kūrybos kūrinį „ Rokelis“. Į šį pasirodymą įsijungė ir visa Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokinių taryba, kuri pagal „Rokelio“ ritmą šoko savo interpretaciją. Tačiau tuo viskas nesibaigė… Susirinkusiųjų nuostabai, Vidmantas ir Modestas švystelėjo gitaras į užkulisius ir jas iškeitė į armonikas. Taip renginio pabaigą su trenksmu vainikavo mokinių tarybos polka. Įsijungti į šokį buvo pakviesti visi. Šoko tiek susirinkę mokiniai, tiek visa mokyklos administracija. Iš bendro šokančiųjų būrio išsiskyrė visų mokyklos mokinių gerbiamas ir mylimas fizikas Danius Gintalas ir etikos mokytoja Meilė Platūkienė, kurie tikrai suprato, ką reiškia šokis ir siautulys jaunimo apsupty. Greitai įskridę į ratelio vidurį, iš jo jau ir nebeišėjo. Armonikų duetas polkutę buvo priverstas kartoti net devynis kartus, kol galiausiai prisišokę kas sau išsiskirstė.

Kai vieni patenkinti, supratę meno teikiamus malonumus ir privalumus ėjo namiškiams skleisti geros nuotaikos, kiti turėjo grįžti atgal prie darbų. Tačiau tikrai vieni ir kiti vieningai tvirtino ,jog muzika ir dailė yra neatsiejamos viena nuo kitos ir šiomis nelengvomis, rudeniškai melancholiškomis dienomis meno reikia kuo daugiau.

Povilas Labukas, II c g klasės mokinys,

žurnalistų būrelio narys

Parašykite komentarą