Naujokų popietė

Gruodžio 2d. mokykloje vyko popietė,  skirta naujiems  7-8 ir I gimnazijos klasių mokiniams, jų problemoms, ieškant  savo vietos mūsų   mokyklos bendruomenėje. Renginį  organizavo ir vedė socialinė pedagogė.

Iš pradžių mokiniai  žaismingai prisistatė,  iš kurios miesto ar rajono mokyklos atvyko.  Kad susitikime būtų sukurta šiltesnė atmosfera, III d klasės mokinys, naujokas Liutauras Palionis pagrojo keletą gražių  melodijų.  Šis mokinys tarsi parodė, kad naujoje mokykloje galima gana greitai rasti saviraiškos galimybių.  III k klasės mokinys Emilis Remeikis pasidalino skaudžia, bet prasminga patirtimi apie laiką, kai pats buvo naujokas. Jis pasakojo, kaip jam pavyko „prasiskinti kelią“ naujoje mokykloje, padrąsino ir patarė naujokams, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Socialinė pedagogė Gintarė Savukynaitė  ir pavaduotoja Rita Baubonienė papasakojo apie   savo pirmuosius įspūdžius, pradėjus dirbti mūsų mokykloje. Pasirodo, ir suaugęs žmogus išgyvena nerimą naujoje vietoje, jeigu jau darbo vieta asocijuojasi su sąvokomis senelis arba labirintas.

Socialinė pedagogė paprašė susirinkusiųjų parašyti ant lentoje nupiešto medžio savo pirmus įspūdžius apie naują mokyklą. Medžio kamiene dominavo žodis „siaubas“, ant šakų mokiniai rašė šviesesnes sąvokas. Vėliau mokiniams buvo pasiūlytas žaidimas, grupės turėjo suvaidinti naujoko priėmimą į klasę. Kelios mokinės atvirai papasakojo, kaip abejingai jos buvo sutiktos savo naujose klasėse. Pavaduotoja R. Baubonienė palinkėjo kantrybės bei tvirtybės mokiniams, kurie naujoje aplinkoje buvo priimti ne taip draugiškai. Susitikimo pabaigoje naujokams buvo išdalinti popieriniai balandžiai, ant kurių jie turėjo užrašyti savo lūkesčius, bei įteiktos humoristinės naujoko atmintinės.

Tikimės, kad mūsų naujokams nebus labai sunku adaptuotis naujame kolektyve. Linkime kuo greičiau pasijusti visaverčiais mokyklos bei klasės nariais.

Viltė Januškevičiūtė, Ilona Dusevičiūtė, II c k  mokinės,

žurnalistų būrelio narės

Parašykite komentarą