Gimnazistai dalyvavo „Gyvybės ir mirties kelyje”

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija, tęsdama bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrinėje, pažintinėje bei sportinėje veikloje pasirašytą trijų metų projektinę sutartį (projekto koordinatoriai lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė ir Karo akademijos lyderio ugdymo viršininkas majoras Rimantas Jarmalavičius), sausio 9-ąją dalyvavo XX-ajame tradiciniame tarptautiniame bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu”, skirtame žuvusiems už Lietuvos laisvę kovotojams atminti. Majoras R. Jarmalavičius gimnazistus lydėjo ir rūpinosi jau nuo kelionės į Vilnių pradžios. Dar prieš bėgimą Karo akademijoje mokiniai galėjo ne tik pailsėti, pasivaišinti arbata, pasiruošti bėgimui, bet ir pažaisti biliardą.

ĮSILIEJOME Į GYVĄ PAGARBOS UPĘ

Kovotojų už Lietuvos laisvę gynėjų pagerbimas prasidėjo Antakalnio kapinėse, padėjome gėles ant žuvusiųjų kapų. Organizacinio komiteto atstovai, svečiai pasveikino pasiryžusius įveikti simbolinį kelią. Raketų salvei paskelbus jubiliejinio bėgimo startą , šalia Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininko pulkininko Gintaro Bagdono, karininkų ir kariūnų į gyvą pagarbos upę nuo Antakalnio kapinių iki Laisvės aukuru tapusio Vilniaus televizijos bokšto įsiliejo ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ištvermingiausi bėgikai: Evaldas Videika, Ramūnas Kalpokas, Arnoldas Strasevičius, Eimantas Narvalaitis, Vytautas Sabonis, Mindaugas Lukošiūnas, Žygimantas Jakubynas, Modestas Kaltauskas, Liutauras Palionis, Tadas Zdanavičius, Audrius Baniukevičius, Justina Laužadytė, Greta Krikščiūnaitė, Andrija Petkevičiūtė, Evaldas Valatka. Džiugu, kad kartu su jaunimu maratono trasoje jėgas išbandė ir sėkmingai finišavo kūno kultūros vyresnioji mokytoja Danutė Bučinskienė. Prisitaikyti ir bėgti vienu ritmu koja į koją su kariūnais buvo beveik neįmanoma, tačiau daug drąsiau, kai jauti, jog šalia bėga vyresnieji mūsų bičiuliai, kai žinai, jog visada padės, jeigu bus reikalinga pagalba.

Visi Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bėgikai sėkmingai įveikė ,,Gyvybės ir mirties kelią” ir už tai finiše prie Vilniaus televizijos bokšto buvo apdovanoti medaliais bei lankstinukais. Bėgikai galėjo atsigerti karštos arbatos, paskanauti bandelių. Nesvarbu, kad iš gimnazistų nebuvo lyderių, tačiau buvo patriotizmo, draugystės nuotaika, buvo jėga, ištvermė, stiprybė. Svarbiausia – visi kartu paminėjome Lietuvos laisvės gynėjų atminimą.

Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė

Parašykite komentarą