Gimnazijos interneto svetainė tarp 5 geriausių Lietuvoje

Šie 2010-2011 mokslo metai yra ypatingi mokyklai ir jos bendruomenei. Mūsų gausi šeima savo uoliu darbu bei įvykdytomis reformomis išsikovojo teisę būti vadinama gimnazija. Su gimnazijos statusu ir gausiu būriu vienuoliktokų kartu atėjo ir nauji darbuotojai, mokytojai – kompetentingi savo srities, dėstomų disciplinų specialistai.

Vienas iš tokių, informacinių technologijų inžinierius – administratorius Gediminas Ryženinas, racionalus ir baigęs kompiuterinių technologijų administravimą Alytaus kolegijoje. Dažnas mokykloje net nesusimąsto, kokį didį darbą atlieka 103 kabineto šeimininkas. Nors tokia mūsų svetainė gyvuoja kiek daugiau nei pusmetį, dėl profesionalaus darbo ji buvo pastebėta ir pateko į geriausiųjų dvidešimtuką. Tai mums leido dalyvauti 11-ojo Lietuvos interneto svetainių konkurso finaliniame etape – kovoti dėl geriausios metų mokyklos svetainės titulo. Gavome kvietimą dalyvauti organizacijos „ Švietimo tinklas“ surengtuose apdovanojimuose kartu su kitais geriausių Lietuvos mokykliniu svetainių autoriais, žmonėmis, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie jų sklaidos. Renginys vyko Vilniuje „ Sietuvos“ vidurinėje mokykloje , paskelbtoje draugiškiausia 2011 metų mokykla.

Atvykusiems svečiams nebuvo leista pasinerti vien tik į informacinių technologijų pasaulį. Kaip kontrastinga atsvara joms pasirodė „ Sietuvos“ folklorinis ansamblis su šokėjais, „vertęs iš kojų“ net pačius pasyviausius informatikus. Skrabalų, armonikų bei skudučių muzika puikiai nuteikė prieš apdovanojimus. O apdovanojimai išties buvo džiaugsmingi. Mūsų gimnazija užėmė penktąją vietą. Tokį rezultatą pasiekėme sudėjus trijų kompetentingų komisijos narių vertinimus su sms žinučių , palaikiusių mūsų mokyklą skaičiumi, kuris buvo išreikštas balais. Išrinkta ne tik geriausia Lietuvos mokyklos svetainė, buvo ir atskiros nominacijos : „Mokyklos reklaminio vaizdo klipo konkursas 2010“ , , „Pažangiausia svetainė 2010“ , Gera Idėja 2010“ bei „Tautos svetainė 2010“. Po iškilmingų apdovanojimų „ Švietimo tinklas“ surengė trumpą seminarą, pademonstravo susirinkusiems naujausių technologijų laimėjimus, pritaikomus švietimo procese.

Žinoma, labai svarbus toks pripažinimas Respublikos mastu, svarbus ir reikšmingas šis titulas, bet tą penktadienį tai nebuvo svarbiausia. Man įstrigo direktoriaus pasakyti žodžiai tik pajudėjus Vilniaus link, jog turime vertinti šią neįtikėtiną progą, galimybę pabendrauti, kabėti apie tai, kam veikiausiai kitomis sąlygomis nebūtų laiko. Ir išties neoficialioje aplinkoje sustabarėję stereotipai apie aukščiausią mokyklos instanciją griuvo kaip kortų namelis, pučiamas mažo berniuko. Savo akimis su Gerda pamatėm, koks šaunus, šiltas, intelektualus, bet svarbiausia šmaikštus yra mūsų gimnazijos vadovas.  Taip nestokodami geros nuotaikos ir kartais net juoko ašarų, net nepastebėjome kaip ištikimas‘‘ žirgas‘‘ parnešė mus namo. Grįžę į mokyklą, dar šiek tiek padiskutavome apie kitus metus ir be didelių ginčų vieningai nutarėme – be laurų kitąmet negrįšime.

Povilas Labukas, II c g klasės mokinys,

žurnalistų būrelio narys

Parašykite komentarą