Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistai džiaugiasi laimėta kelione į Prahą

Dvi dienas Druskininkų sporto centre virė kovos krepšinio aikštelėje, kur vyko 2010-2011 m.m. Alytaus apskrities bendrojo lavinimo mokyklų klasių krepšinio varžybos Druskininkų savivaldybės taurei laimėti.

2011 m. vasario 25 d. penktadienį vyko pusfinalio kovos. Pirmieji į aikštelę išbėgo Druskininkų „Atgimimo“ vidurinės mokyklos ir Alytaus raj. Simno gimnazijos komandos. Simniškiai didelio pasipriešinimo nerodė šeimininkų komandai ir pralaimėjo rungtynes dideliu taškų skirtumu.

Antrajame pusfinalio susitikime į aikštę išbėgo seni varžovai: Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago ir Varėnos rajono „Ąžuolo“ gimnazijų klasių komandos. Nuo pat pirmųjų minučių užvirė atkakli kova. Pirmavo tai viena, tai kita komandos. Žaisdami vaikinai labai jaudinosi. Abiejų komandų žaidėjai krepšį atakavo labai netiksliai. Pasibaigus pirmajam kėliniui rezultatas buvo lygus 9:9. Antrajame kėlinyje žaidimo skonį geriau pajautė Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos IIId klasės komanda. Jie tiksliai atakavo varžovų krepšį ir kėlinuką laimėjo 18:10.

Po pertraukos vėl vyko apylygė kova: pirmavo tai viena, tai kita komanda. Trečiąjį kėlinį vieno taško skirtumu laimėjo alytiškiai 19:18. Ketvirtas kėlinys vyko nervingai, taškas į tašką, bet Alytaus komanda dėjo visas pastangas, kad išplėštų pergalę rezultatu 64:59. Ši pergalė garantavo mažiausia antrąją vietą. Rezultatyviausi šių varžybų žaidėjai buvo alytiškiai Tautvydas Ptakauskas (18 taškų) ir Linas Alesius (15 taškų).

Šeštadienio rytą pirmieji į aikštę išbėgo Simno gimnazijos ir Varėnos raj. „Ąžuolo“ gimnazijos klasių komandos. Jos varžėsi dėl trečios vietos ir kelionės 40 žmonių grupei į senąją Lenkijos sostinę Krokuvą. Nuo pat pradžių simniškiai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir drausmingai kovojo dėl garbingo kelialapio. Jiems pavyko įveikti Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos komandą rezultatu 57:39. Simno komandai labai padėjo gausus sirgalių būrys atvykęs iš jų mokyklos.

Per pertrauką tarp varžybų vyko tritaškių ir baudų konkursai. Tritaškių konkursą laimėjo Simno gimnazijos atstovas Mindaugas Radzevičius. Baudų metimo konkurso finale rungėsi du Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistai Tautvydas Ptakauskas ir Vytaras Valatkevičius. Vytaras paskutinę sekundę lemiamu baudos metimu šventė pergalę prieš savo klasės draugą. Alytaus gimnazistų džiaugsmui žiūrovų konkursą laimėjo jų klasiokė Sandra Vainaitė.

Lemiamoms finalinėms rungtynėms į Druskininkų areną išbėgo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago IIId klasės komanda ir Druskininkų atgimimo“ vidurinės mokyklos 12a klasės žaidėjai. Alytiškiai visas jėgas buvo atidavę vakarykščiose rungtynėse prieš varėniškius, todėl jau nesugebėjo kovoti dėl I vietos. Druskininkiečiai, rezultatu 93:64, įveikė „vanagų“ komandą ir iškovojo pagrindinį prizą – 7 dienų ekskursiją į Paryžių 40-čiai žmonių. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago komanda džiaugėsi II-ąją vieta ir kelione keturiasdešimčiai asmenų į vieną gražiausių Europos miestų – Prahą. Komandos treneriai – vyresnysis kūno kultūros mokytojas Svajūnas Žvinakis ir šių eilučių autorius.

Finalinių varžybų metu žiūrovus, kurių prisirinko pilna salė, savo gražiais šokiais džiugino „Lietuvos ryto“ klubo šokėjos.

Geriausiems finalo žaidėjams druskininkiečiui Lukui Bankietai ir alytiškiui Linui Alesiui dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausias redaktorius Gedvydas Vainauskas įteikė po šveicarišką laikrodį, kuriuos Šv. Kalėdų proga yra gavę „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Vertingais prizais apdovanoti simbolinio penketo žaidėjai: simniškis Mindaugas Radzevičius, alytiškis Tautvydas Ptakauskas, varėniškis Darius Turonis, druskininkiečiai Darius Kibildis ir Lukas Bankieta.

Finalinio ketverto žaidėjai buvo maitinami ir apgyvendinti „Pušyno“ viešbutyje. Visų komandų žaidėjai, jų klasės draugai, mokytojai yra dėkingi Druskininkų merui Ričardui Malinauskui už analogų Lietuvoje neturinčio turnyro organizavimą. Ko geriausios jam sėkmės!

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos komanda, sirgaliai, mokytojai dėkoja Alytaus m. savivaldybės Administracijos švietimo skyriui, sudariusiam sąlygas nuvykti ir dalyvauti šiame puikiame turnyre.

Jonas Baltrušaitis,

kūno kultūros mokytojas metodininkas

Parašykite komentarą