„O Lietuva, būk per amžius laisva!“ (Nuotraukos)

2011 metų kovo mėnesio 9-ąją dieną mūsų gimnazijoje vyko prasmingas renginys, skirtas Adolfo Ramanausko-Vanago 93-osioms gimimo metinėms ir Kovo 11-ajai paminėti. Šventėje dalyvavo garbūs svečiai, mus, kaip ir kiekvienais metais, aplankė Seimo narė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, Adolfo Ramanausko-Vanago dukra.

Renginys, kaip ir visos svarbios šventės, buvo pradėtas Lietuvos himnu, kuris šįsyk skambėjo itin didingai, nes jį giedojo Generolo Jono Žemaičio karo akademijos choras „Kariūnas“. Gimnazijos mokiniai paruošė patriotinę dvasią ugdančią programą. Skambėjo jautrūs žodžiai apie Lietuvos laisvės siekius, juos prasmingai papildė ir Adolfo Ramanausko-Vanago biografijos faktai. Griežiant smuikui, išlydėjome tautiniais kostiumais pasipuošusius mokinius nunešti gėlių ant simbolinio Adolfo Ramanausko-Vanago kapo. Visus sujaudino ir skambėjusios dainos: „Kur bėga Šešupė“, „Paskutinė kulka“, „Brolelis“. Tai kūriniai, atspindintys ir tautos dvasią, ir tautos istoriją. Klausėmės ir dėkojome ir programoje dalyvaujantiems savo draugams, ir jiems padėjusioms mokytojoms R.Ališauskienei, I.Muzikevičienei ir J.Šametienei.

Rimta mokinių programa sušildė visus žiūrovus, kurie džiaugsmingai priėmė ir svečių, Generolo Jono Žemaičio karo akademijos choro, koncertą. Seniai mūsų mokykloje neskambėjo tokia galinga vyrų daina, seniai nematėme salėje tiek besišypsančių merginų veidų. Kariūnai ne tik dainavo patriotines, liaudies ir rezistentų dainas, bet ir papasakojo apie mokslą savoje aukštojoje mokykloje.

Chorui baigus savo pasirodymą mokyklos svečiai pasakė trumpus, tačiau nuoširdžius sveikinimo žodžius mūsų mokyklos bendruomenei. Tikimės, kad šio renginio sukurta patriotinė ir draugiška dvasia lydės mūsų kasdieninius darbus.

Gerda Juozapavičiūtė, II c g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą