Lietuvių liaudies dainų popietė

Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos aktų salėje balandžio 28 dieną vyko mokytojų Juretos Šametienės ir Irenos Muzikevičienės organizuota lietuvių liaudies muzikos popietė. Jos metu buvo atliekamos įvairių žanrų liaudies dainos, klausimus apie lietuvių liaudies dainas publikai uždavė renginio vedėja Ugnė Maliauskaitė.

Popietė, prasidėjusi trumpa informacine žinute apie tai, kas gi yra ta lietuvių liaudies muzika, nebuvo tik teorinė. Jos metu I – IV klasių mokinės atliko įvairiausių žanrų liaudies dainų, pavyzdžiui, sutartinę „Kam pastatei aukštą svirną“, karinę – istorinę dainą „Ant kalno klevelis“, partizanų „Kalniškių dainą“, ypatingai gausių ovacijų sulaukė Gretos Kiauličiūtės atlikta Užgavėnių šventės žanro daina „Žuvų šakele“ ir kitos.

Popietės pabaigoje atlikėjos kartu su vadovėmis ir žiūrovais dainavo liaudies dainos „Teka teka“ karaokė .

Šio renginio metu gimnazistai sužinojo daug naujo apie lietuvių liaudies muziką, jis buvo smagus ir informatyvus. Įsimintina, kad renginio pradžioje gana abejinga publika kuo toliau, tuo labiau palaikė dainuojančias mergaites ir suvokė, kokios gražios yra mūsų dainos, koks tai neišsenkantis lobynas ir šiuolaikiniams kompozitoriams.

Ugnė Maliauskaitė, II c g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą