Maironiečių šventė

Į tradicinį maironiečių sambūrį Alytuje balandžio 30 d. susirinko nemažas būrys maironiečių iš visos Lietuvos. Su šviesia pavasariška nuotaika mūsų mokyklos mokiniai ( maironiečiai ir kiti) pasitiko svečius iš Raseinių, Kauno bei Jurbarko. Skambėjo muzikos akordai, Velykų bobutė, dalydama kiaušinius, priminė, kad neseniai Jurginės ir Velykos švęsta, o štai ir Atvelykis čia pat…

Pasivaišinę arbata su bandelėmis maironiečiai išsirengė į ekskursiją po miesto parką . Mūsų mokyklos IIa , III, IV gimnazijos klasių mokiniai pasakojo senojo fontano istoriją, kvietė pasigrožėti nuostabiais žiedais pražydusia magnolija.

Vaidybinės ekskursijos metu gidės papasakojo svečiams parko istoriją bei apie kultūrinį gyvenimą. Meilės tiltelis- XVI- XVII a. statinys, jis mena nelaimingą meilę tarp valstietės ir kilmingo bajoro.

Literatūrinė kompozicija prie Laisvės Angelo vainikavo visą ekskursiją: skambėjo posmai, skirti kovotojams už Lietuvos laisvę bei tremtiniams atminti. Vėliau maironiečiai vyko į Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčią dalyvauti Šv. Mišiose.

Koncertas, sveikinimo kalbos, „ Pavasario balsų“ laureatų apdovanojimas bei suvenyrų mugė vyko VšĮ Alytaus kultūros ir komunikacijos centre. Čia renginį vedė mūsų gimnazijos mokiniai Emilija Kazakevičiūtė ir Liutauras Palionis ( IIIg kl.). Respublikiniame „ Pavasario balsų“ konkurse 7a kl. mokinys Karolis Kirkliauskas laimėjo III vietą. Sveikiname jį ir jo mokytoją Virginiją Jokubauskienę.

Dėkojame mūsų gimnazijos maironiečiams ( vadovė Janina Zelenienė ), mokiniams bei mokytojams (Editai Janulevičienei, Irenai Motūzienei, Vidmantui Jankauskui), padėjusiems organizuoti šventę.

Maironietė Aušra Balčiūnaitė, 8a kl.

Parašykite komentarą