Lankėsi Baltarusijos Gardino gimnazistai (NUOTRAUKOS)

Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazija pateikė paraišką Europos Sąjungos finansinei paramai gauti paskelbtame projekte, kurio viena iš veiklos rūšių vykdyti švietimo, sveikatos ir socialinių sričių plėtrą, stiprinti socialinius bei kultūrinius ryšius. Šio projekto tikslas skatinti tarpkultūrinį dialogą ir kultūrų įvairovę, sveiką gyvenimo būdą, organizuoti bendrus turnyrus, varžybas tarp mokinių, mokytojų, bendruomenės narių, gerinti sporto infrastruktūrą, tęsti susiklosčiusias ilgametes bendradarbiavimo tradicijas. Įgyvendinant projektą numatoma rekonstruoti Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos ir Baltarusijos Gardino gimnazijos Nr.2 sporto aikštynus.

2011 metų gegužės 04 dieną į mūsų gimnaziją atvyko 35 mokinių ir 10 mokytojų delegacija iš Baltarusijos Gardino gimnazijos Nr.2. Viešnagės metu svečiai susipažino su gimnazija, jos mokinių ir mokytojų veikla, Lietuvos švietimo sistema, klausėsi merginų dainuojamų lietuvių liaudies dainų, buvo supažindinti su unikaliomis lietuvių sutartinėmis. Svečiai, pailsėję po kelionės, susitiko su mūsų gimnazijos mokiniais sporto salėje išbandyti jėgas. Aišku, nugalėjo draugystė. Abi komandos buvo apdovanotos lietuviškais šakočiais bei baltarusiškais pyragais.

Pasibaigus varžyboms, mokiniai angliškai diskutavo apie savo laisvalaikį, sportą, tradicijas. Iš pradžių tiek mūsų gimnazistai, tiek baltarusiai buvo nekalbūs, tačiau padrąsinti mokytojų pradėjo pasakoti apie savo šalį, tradicijas, diskutuoti, dalintis įspūdžiais. Nors Gardino gimnazijoje Nr.2 yra įvestas sustiprintas anglų kalbos mokymas, mūsų gimnazijos mokiniai angliškai kalbėjo ne blogiau už baltarusius. Pokalbio metu vyravo šilta atmosfera, užsimezgė draugiški santykiai. Mokiniai pasikeitė elektroniniais adresais ir tikėjo, jog tai bus gražios draugystės pradžia.

Svečiams buvo parodytas Alytaus miesto stadionas bei mūsų, alytiškių, pasididžiavimas sporto rūmai, kuriuose gardiniečiams ypač patiko erdvus baseinas, ilgi plaukimo takeliai Atsisveikindami svečiai džiaugėsi patirtais įspūdžiais, dėkojo gimnazijos administracijai, mokytojams, mokiniams už šiltą priėmimą. Tikimės pasimatyti Gardine.

Aldona Butrimanskienė

Parašykite komentarą