Gimanzistės nuskynė laurus fotografijos konkurse

Gegužės 17 d. Alytaus miesto savivaldybės posėdžių salėje įvyko baigiamasis fotografijos ir pirkinių maišelių konkurso renginys. Šis konkursas yra sudedamoji projekto „Pietų ir pietryčių Lietuvos gyventojų informavimo ir švietimo apie aplinkai palankų gyvenimo būdą“ dalis pagal 2007 – 2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategijos ir Sanglaudos veiksmų programą „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimo bei pritaikymo turizmo plėtrai“ prioriteto įgyvendinimo priemonė „Visuomenės informavimas ir švietimo apie aplinką priemonių įgyvendinimas“, finansuojamas iš Europos Sąjungos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos.

Konkursą organizavo VŠĮ aplinkosaugos valdymo ir technologijų centras, UAB „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras“ ir Alytaus miesto savivaldybės administracija. Techninis konkurso organizatorius – VŠĮ „Atvirosios fotografijos dirbtuvės“.

Fotografijos konkurse „Žmogaus poveikis gamtai ir aplinkai“ dalyvavo 47 Alytaus miesto, Druskininkų, Birštono, Alytaus, Lazdijų, Prienų ir Varėnos rajonų savivaldybių bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai.

Renginyje Alytaus miesto meras Feliksas Džiautas apsidžiaugė, kad jaunimui rūpi švari ir saugia aplinka, kad jie nėra abejingi gamtosaugos problemoms. Dalyvius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vida Mačernienė ir VŠĮ Aplinkosaugos ir technologijų centro atstovas bei įteikė apdovanojimus mokiniams, kurių darbai buvo atrinkti parodai, kuri vyksta Alytaus miesto savivaldybės 2 aukšte. Visos nuotraukos atspindi liūdną realybę ir nepagarbą gamtai. Daugiausiai darbų pristatė Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago ir Jotvingių gimnazijos. Konkurse nugalėjo mūsų gimnazijos nuotrauka „Tarša trukdo gyventi visiems“, kurios autorė 8 a klasės mokinė Brigita Šmuilytė ( mokytoja V. Petraškienė). Darbo autorė apdovanota padėka ir 500 lt. vertės kuponu profesionalios fototechnikos prekėms įsigyti . Antrąją vieta laimėjo taip pat mūsų mokinės: Inga Kantaravičiūtė už nuotrauką „Skaudūs pėdsakai“ IV c g klasė ir Gintarė – Janina Kuncaitė – „Įkalintas nelaisvėje“ IV f g klasė (mokytoja D. Adukevičienė). Jos apdovanotos padėkomis ir 200 lt. kuponais. Padėkas ir asmenines dovanas gavo Aušra Balčiūnaitė 8a, Deimantė Kamandulytė Ic g, Živilė Tamulionytė IV c g, Germantas Rutkauskas III e g klasė (mokytojos D. Adukevičienė ir V. Petraškienė). Taip pat mokiniai turėjo sukurti išradingus, ekologiškus pirkinių maišelius, kurie galėtų pakeisti vienkartinius plastikinius pirkinių maišelius, įgyjamus prekybos centruose. Šiame konkurse dalyvavo 7a klasės mokinė Rimutė Budrevičiūtė. Jos darbas taip pateko į parodą. Ji gavo padėką ir asmeninę dovaną.

Mokytojos Dalia Adukevičienė ir Valentina Petraškienė

Parašykite komentarą