Apie mus rašo

Vis daugiau Alytaus gimnazijų panorus moksleivius mokyti vairavimo. Alytaus miesto taryba ketvirtadienį svarstys Jotvingių gimnazijos nuostatų pataisas, kurių esmė – sudaryti moksleiviams sąlygas gauti ne tik brandos atestatą, bet ir vairuotojo pažymėjimą, rašo „Lietuvos žinios“.

Iki šiol moksleiviai, pageidaujantys vairuotojo pažymėjimo, galėjo jį gauti tik A.Ramanausko-Vanago gimnazijoje, turinčioje kelių dešimtmečių vairavimo mokymo patirtį. Vienas motyvų, kodėl gimnazijose norima mokyti ir vairavimo, – didesnis jų patrauklumas moksleiviams, kurie esą mieliau renkasi tą mokyklą, kurioje gali gauti vairuotojo pažymėjimą. Svarbu ir tai, kad gimnazijoje vairavimo mokymas kainuoja gerokai pigiau: pavyzdžiui, A.Ramanausko-Vanago gimnazijoje moksleiviui reikia sumokėti tik 50 Lt pradinį įnašą ir už degalus, o privačioje vairavimo mokykloje mokslai atsieina daugiau kaip 1000 Lt.

Dėl gimnazijų iniciatyvos ėmė nerimauti verslininkai, investavę tūkstančius litų į vairavimo mokyklų steigimą. Jie tikina, jog taip iš esmės iškreipiamos konkurencijos sąlygos, galbūt neracionaliai ir ne pagal paskirtį naudojamos mokinio krepšelio lėšos, neužtikrinama vairavimo mokymo kontrolė.

delfi.lt informacija

Parašykite komentarą