Rugsėjo 2-oji gimnazijoje (nuotraukos)

Rugsėjo 2-oji mūsų gimnazijoje – diena, kai vadovėliams dar buvo leidžiama ilsėtis stalčiuose ir klasėse girdėjosi ne mokytojų aiškinamos taisyklės, o jaukus šurmulys. Vienur prie arbatos puodelių, kitur skambant gitaroms, tiek mokyklos senbuviai, tiek naujokai besidalindami vasaros įspūdžiais, išsirinko seniūnus, atliko karjeros testus, padėjo auklėtojams kurti klasės veiklos planą.

Mes, praėjusių metų kadencijos mokyklos mokinių tarybos atstovai, 3 abiturientai, vis dar gyvendami rugsėjo 1-osios nuotaikomis, nusprendėm paklausti, kaip klasėms sekasi, ir užduoti jiems keletą klausimų.Žengdami šviesiais mokyklos koridoriais pirmiausia pasibeldėme pas mokyklos mažiausius – aštuntokus iš 8 a ir 8 d klasių. Paklausti, ką mokinių taryba galėtų nuveikti šiais metais, jie, paminėdami ir mūsų tradicinius renginius, juokais pasiūlė mums organizuoti jungtinį kabinetų perdažymą. Praturtinti tokiomis idėjomės, ėjome pas tuos, kurie šypsodamiesi kvietė užeiti pas pirmokus – 1g b ir 1g c klases. Aktualiausia tema buvo „mokyklos mokinių taryba“, juk šįmet ir jie galės dalyvauti savivaldos veikloje. Visi aktyviausi, kartu su auklėtojų pagalba, teiravosi, kas ir kaip ten gali patekti ir kada atranka įvyks. Suteikę daug medžiagos tolesniems pokalbiams, fotoaparato objektyvą nutaikėme ir į 2 g b ir 2 g d gretas. Antrokai, daugiausia mokyklos senbūviai, susibūrę į grupes rašė ant lapų pasiūlymus mokyklai, linkėjo „ir toliau gyvuoti“. Žinoma, smagiausia trečiokų klasėse – 3 g a, 3 g e, 3 g f ir 3 g h – dauguma vos antrą kartą matydami savo bendraklasius ir auklėtoją, dalinosi įspūdžiais apie naują mokyklą, bandė įsiminti vieni kitų vardus, svarstė, kaip tapti draugiška komanda. Naujokams, atėjusiems į trečias klases, didžiausias iššūkis – nepasimetus koridoriuose ir žmonių minioje, nukakti į aktų salę, į susitikimą su direktoriumi. Apžvalgą pabaigėm pas vyriausius ir pačius santūriausius  – ketvirtokus, 4 g c ir 4 g m. Mūsų bendraamžiai, nors ir pasirodė tylūs, sakė diskutuojantys apie laukiančius išbandymus – dalinosi patarimais ir mintimis, kaip mokslus reikės derinti su kitomis veiklomis. Šypsojosi, kad tai paskutiniai metai mokykloje – dar yra laiko iškrėsti visus pokštus, kuriuos kažkada buvo sugalvoję.

Visos klasės teigiamai vertina ir mokyklos pasikeitimus, ir vakar dienos šventę. Visi tikisi, kad ateinantys mokslo metai bus sėkmingi ir nuotaikingi. O mes, mokinių taryba, įsitikinom, jog šiais metais sulauksime dar daugiau aktyvių žmonių, norinčių save realizuoti būtent tokioje veikloje.

Greta Juodžiukynaitė, mokinių tarybos pirmininkė

Parašykite komentarą