Mokytojų dienos šventė mūsų gimnazijoje (nuotraukos)

Ruduo, ruduo, ruduo… Kiekvienas jį mato vis kitokį: vieniems – tai spalvų ir žvarbaus vėjo žaidimas su lapais, o kitiems – niekada nesibaigiančio, kasdien vis labiau erzinančio lietaus periodas. Mes, jaunieji gimnazistai, laukiame rudens, nes tada galime pasveikinti savo gerbiamus, mylimus mokytojus nors ir mažomis, bet nuoširdžiomis dovanėlėmis.
Šį ankstų spalio 5-osios rytą mokinių tarybos nariai polkos žingsneliu pasitiko į mokyklą atvykstančius mokytojus, kiekvienam įteikė po rausvą, rudeniu kvepiantį obuoliuką. Per pertraukas mokyklos fojė buvo galima išvysti pačius įvairiausius mokinių sveikinimus savo mokytojams, nufilmuotus šios šventės proga.
„Vieni žmonės vaikšto po lietų, o kitus paprasčiausiai sulyja“ – teigė Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas abiturientų surengtos šventės mokytojams pradžioje. Anot jo, mokytojai visuomet vaikšto po lietų, savo mokinius įkvėpdami kūrybai, skatindami juos tobulėti, mokytis iš gyvenimo.
„Vanago televizija“ – tokią temą ketvirtokai parinko šiai ypatingai šventei, renginio žiūrovai išvydo laidas „Vanago talentai“, „Janės enciklopedija“, „Šok su manimi“, „Klausimėlis“ ir daugeliu kitų. Turbūt didžiausią įspūdį paliko laida ,,Teismas“, kurioje gimnazistai šmaikščiai parodijavo mokinių svarstymus, apsimesdami mokyklos direktoriumi, pavaduotojais bei vaikų gerovės komisijos nariais. Į ,,Teismą“ buvo kviečiami mokytojai, kurie privalėjo pasiaiškinti dėl padarytų nusižengimų: pamokų praleidinėjimo, kelio ženklinimo nepaisymo, sportinės aprangos nešiojimo ar sugadintos mokyklos sienos. Šį kartą ,,Vaikų gerovės komisija“ pasižymėjo atlaidumu – griežtos bausmės prasižengusiesiems nebuvo skiriamos.
„Vanago televizijos“ pristatymo pabaigoje kulinarinių subtilybių pasimokyti galėjome su „Živilės receptais“. Šioje laidoje mokytojai išvydo komišką jiems skirto torto gamybos procesą, kuris tikrai apetito nesukėlė. Nuoširdžiai tikimės, kad tortas, kurį gimnazistai padovanojo savo mokyklos mokytojams, buvo išties skanus.
Renginį gimnazijos ketvirtokai užbaigė daina ,,Taip gera“. Turime paminėti, kad į šią šventę atvyko ir buvę mokyklos mokytojai, kurie tarė baigiamąjį žodį. Tikimės, kad jiems šis renginys paliko gerą įspūdį.
Dar kartelį visų mokyklos mokinių vardu norime pasveikinti mokytojus su šia gražia švente. Dėkojame Jums už kantrybę, kūrybiškumą ir neišsemiamą energiją. Tariame ačiū už tai, kad kasdien mums suteikiate galimybę iš naujo atrasti save.

Rugilė Bražinskaitė, Akvilė Trečiokaitė, III f g klasės mokinės, žurnalistų būrelio narės

Parašykite komentarą