Minime Europos sveikos mitybos dieną

Kaip ir kiekvienais metais lapkričio 8 dieną švenčiama „Europos sveikos mitybos diena“. Šią dieną Europos šalyse visuomenė skatinama maitintis sveikai, organizuojami renginiai, kuriuose pasakojama apie tinkamos mitybos principus. Nors nemažai apie tai kalbama, tačiau pasaulyje vis daugėja nutukusių žmonių bei ydingo maitinimosi sukeltų ligų. „Gyvenu ne tam, kad valgyčiau, o valgau tam, kad gyvenčiau“, – turėtų skambėti kiekvieno žmogaus galvoje kasdien per pusryčius, pietus ir vakarienę, o ne tik šią minėtiną dieną. Sveiku laikomas toks maitinimasis, kai organizmas gauna visas jam reikalingas medžiagas (baltymus, riebalus, angliavandenius, vitaminus, skaidulines, mineralines bei kt.) ir energiją idealiam svoriui palaikyti.
Mūsų gimnazija šią dieną taip pat mini. Šiais metais padedami mūsų gimnazijos medicinos seselės Onutės Kiškytės, technologijų mokytojos Snieguolės Valentukonienės ir biologijos mokytojos Valentinos Petraškienės mes supažįstame su paauglio sveika mityba. Jos mus dar kartą supažindino su sveika mityba, gilino mūsų žinias apie maistą reikalingą mūsų organizmui.
Šią dieną technologijų pamokų metu mes gaminsime ir valgysime tik sveiką maistą. To tikslas :
• Sumažinti nutukimą, širdies ligas sukeltus dėl per didelio svorio;
• Išmokti naujų, skanių receptų iš sveikų produktų ir suprasti, kad ne tik „greitas maistas“ gali būti skanus;
• Susipažinsime, kas nutinka dėl nesveikos mitybos;
• Prisiminsime, kokių maisto medžiagų reikia organizmui ir kur jų gausu;
• Susipažinsime su saikingu maisto vartojimu;
• Išmoksime visus sveikam organizmui išlaikyti keliamus reikalavimus.
Apie tai mes diskutuosime ne tik per pamokas, bet ir per klasės valandėles. Klasės valandėlės metu auklėtoja padės mums įtvirtinti gautas naujas žinias apie sveika mitybą . Mūsų auklėtoja Rima Gecevičienė labai palaiko šią akciją ir ne tik šią proginę dieną, bet ir paprastą mums aiškina, kad sveika mityba tai kelias į sveiką organizmą ir sveiką gyvenseną.
Taigi nepamirškime maitintis sveikai, dalyvaukime šioje akcijoje ir žinokime, kad sveikame kūne sveika siela, o sveiką kūną palaikyti padeda sveika mityba.

Eglė Stasionytė, Ibg klasės mokinė

Parašykite komentarą