Įdomusis penktadienis

Lapkričio 25 d., penktadienis, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje buvo itin reikšmingas. Mūsų mokykloje vyko net keletas svarbių renginių: tarptautinis vaikinų krepšinio turnyras Tomo Pačėso taurei laimėti, Jono Basanavičiaus jubiliejaus minėjimo baigiamasis renginys, ir be abejo, Draugystės savaitės uždarymas, po kurio prasidėjo diskoteka.
Iš tiesų paskutinioji lapkričio savaitė buvo labai turininga, o mokyklos mokinių tarybos organizuotų draugystės renginių karštligė, matyt, užvaldė moksleivius. Antradienį visos klasės kūrė savo įsivaizduotą draugystės paveikslą, išreikšdamos savo požiūrį į draugiškumą. Trečiadienį mokyklos fojė gimnazijos bendruomenė girdėjo spalvingiausius pasisakymus apie draugystę, mokinių tarybos paruoštame filmuke bei plakate galėjo užrašyti savąsias idėjas apie tikruosius draugus. Ketvirtadienį, stiliaus dieną, buvo surengta akcija AIDS dienai paminėti. Gimnazistai, nešini balionais, rinkosi mokyklos kieme prie K.Klimavičiaus paminklo, kur, suėję į vieningą būrį, garsiai skandavo žodį „Netylėk!“.
Taigi, nenuostabu, kad ši turininga savaitė buvo užbaigta tokia pat aktyvia gaida. Mokyklos aktų salėje paskutiniame draugystės savaitės renginyje dalyvavo 11 klasių, parodžiusių savo paruoštus šokius. Pasirodymai komisijos buvo vertinami už originalumą, judesių atlikimą, masiškumą. Dalyviai nenuvylė: net trys komandos surinko pačius aukščiausius balus, o visi šokėjai švytėte švytėjo energingumu.
Susumavus visos savaitės įvertinimus, klasių aktyvumą dalyvaujant „Draugystės“ savaitės renginiuose, pirmąją vietą užėmė ir draugiškiausiosios vardą pelnė I c g klasė. Mokiniai neslėpė savo entuziazmo bei džiaugėsi iškovotu prizu: dideliu, visai klasei skirtu tortu. Jie nedvejodami sutiko pakartoti baigiamąjį šokį.
„Buvo smagu ne tik laimėti, tačiau ir ruoštis pasirodymui. Džiaugiuosi, kad mokykloje dar organizuojami tokie renginiai, nes jie iš tiesų skatina mokinių draugiškumą. Tikiu, kad mūsų klasė po šios pergalės bus dar vieningesnė!“ – taip apie „Draugystės“ savaitę atsiliepė mokyklos mokinių tarybos narė, I c g klasės mokinė Aušra Šumskaitė.
Galima pasidžiaugti, jog mūsų gimnazijoje vyksta tokie renginiai, gebantys įtraukti didžiąją dalį mokyklos kolektyvo bei suteikiantys milžiniškas teigiamų emocijų dozes.

Rugilė Bražinskaitė, III f g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą