Antikorupcijos diena

Antradienį (gruodžio 6 d.) įvyko renginys, skirtas antikorupcijos dienai, kuri yra minima gruodžio 9 d. Buvo surengtas debatus imituojantis žaidimas, kuriame dalyvavo savo noru į priekį žengę mokiniai. Formatas kiek netradicinis – perskaitomas teiginys ir dalyviai turi pasiskirstyti į dvi komandas – teiginiui pritarti arba nepritarti. Iš pradžių nuomonės labai nesiskyrė arba tiesiog gimnazistai nenorėjo išsiskirti, bet pamažu viskas virto puikiomis diskusijomis. Teiginiai buvo apie korupciją Lietuvoje, pavyzdžiui: „Ar visuomenė jaučia pareigą pranešti apie korupciją, ar ji pati yra linkus į ją ?“, „Aukštas korupcijos lygis Lietuvoje – sovietinis reliktas ?“ ir „Lietuviai pernešė korupciją į Vakarų šalis ?“ ir t.t. Kai kurie žiūrovai, norėdami pareikšti savo požiūrį, kalbėjo ir iš savo vietų arba net prisijungė prie pačių dalyvių – argumentų ir aktyvaus dalyvavimo tikrai nestigo. Viskas taip pat vyko sklandžiai – paskaitomas teiginys, dalyviai greitai susigrupuoja ir po kelių sekundžių mokiniai jau kelia rankas, norėdami pateikti savo argumentus. Nuomonių pristatymas nebuvo „sausas“ – skambėjo juokas, nevengta ir asmeniškumo.

Tokia kiek netradicinio formato popietė parodė, kokie aktyvūs gali būti mokiniai ir kad diskusijos nebūtinai turi būti nuobodžios.

Renginį tęsė STT darbuotoja Aida Martinkėnienė, kuri detaliai paaiškino, kas yra korupcija, kur ji egzistuoja ir kaip su ja kovojama. Išgirdome ne tik įdomios teorijos, bet ir asmeninės lektorės patirties tiesiogiai kovojant su korupcijos šalininkais. Taigi būkime supratingi ir jauskime atsakomybę ne tik už save, bet ir už savo valstybę. Pradėkime nuo savęs ir tarkime korupcijai NE.

Rokas Ramanauskas III e g klasės mokinys, žurnalistų būrelio narys

Parašykite komentarą