Gruodžio 23 d. – kalėdinis karnavalas

Kalėdos… Visi mokykloje mąsto apie artėjančias šventes, atostogas, sniegą. Nė vienam gimnazistui nesinori mokytis – nė vienas mokytojas negali sudominti gramatikos taisykle ar matematine formule, kai ore jau tvyro kalėdinis mandarinų aromatas. Kodėl? Nes šventinę nuotaiką mokykloje jau tradiciškai kūrė svarbiausias gruodžio mėnesio renginys: mokyklos kalėdinis karnavalas.
Šiais metais karnavalo tema – pasakos. Renginys susiskaidė į keturis etapus: pirmasis buvo skirtas 8-tų klasių mokiniams, antrasis – I – II klasių gimnazistams, trečiasis – III gimnazijos klasių mokiniams, ketvirtasis – IV klasių gimnazistams. Kiekvieno etapo pradžioje karnavalo atidarymą simboliškai paskelbdavo mokinių tarybos nariai, dainuodami naująją, šiam renginiui skirtą dainą, kurią sukurti ir atlikti padėjo mokinių tarybos kuratorius, mokytojas Vidmantas Jankauskas.
Taigi, karnavalas prasidėdavo išties linksma gaida. Melodiją pratęsdavo klasės ir jų įvairiaspalviai pasirodymai. Gimnazistai buvo paruošę po 5-6 minučių spektaklius, atspindinčius jų pasirinktą pasaką. Jų buvo daugybė, kai kurios kartojosi, tačiau kiekviena klasė veikėjus interpretuodavo savaip, atskleisdamos pačius netikėčiausius istorijos vingius. Rodos, „Raudonkepuraitę“, „Senelės pasaką“, „Pelenę“, „Batuotą katiną“ ir „Auksinę žuvelę“ mokiniai suvokė itin metaforiškai, pasitelkdami gebėjimą skaityti tarp eilučių.
Karnavalų vedėjai taip pat buvo įsikūniję į įvairiausius pasakų herojus, tokius kaip, Karlsonas ir Pepė Ilgakojinė, vilkas ir Raudonkepuraitė, fėja ir karalius. Klasių pasirodymus stebėjo ir vertino kompetentingoji komisija, kurią sudarė pavaduotojos, du mokytojai ir du mokinių tarybos nariai.
Komisija vertino klases pagal jų pasiruošimą, kaukes, kostiumus, taip pat pagal originalumą, meniškumą, artistiškumą, šmaikštumą, muzikalumą, kūrybiškumą, masiškumą. Visoms klasėms buvo įteikti padėkos raštai, o pačios „pasakiškiausios“, t.y. labiausiai atitikusios formatą, buvo apdovanotos saldžiais prizais.
Jauniausiųjų, 8 klasių etape nugalėjo 8 c klasė, kuri pavadino savo pasirodymą „Pasaka pas Šreką“. Antrajame etape nugalėjo I a klasė, vaidinusi nuotaikingą ir gausių ovacijų sulaukusią pasaką „Alisa facebook‘o šalyje“. Trečiame etape nugalėtojais buvo paskelbta III b klasė, interpretavusi pasaką – „Raudonkepuraitė“. Tarp abiturientų nugalėjo IV c klasė, pademonstravusi kriminalinę „Raudonkepuraitės“ versiją.
IV klasių karnavale apsilankė netikėti svečiai – buvę mokyklos moksleiviai. Vertinimo komisiją papildė buvęs gimnazijos mokinys ir mokinių tarybos narys M. Platūkis. Jis sakė, jog „visad smagu grįžti į mokyklą ir prisiminti tokias šventes, kaip kalėdinis karnavalas, sukeliančias tiek teigiamų emocijų.“ Džiugu, kad mūsų gimnazijos nepamiršta ir buvę mokyklos mokiniai.
Nors už lango sniego dar nėra, tačiau mūsų mokyklos gimnazistai su džiugia ir pakilia kalėdine nuotaika pradėjo žiemos atostogas. Tikimės, kad visi sugrįš į mokyklą pailsėję ir kupini naujų idėjų!

Monika Buikutė, mokinių tarybos narė, 2 bg kl.
Rugilė Bražinskaitė, mokinių tarybos pirmininkės pavaduotoja, žurnalistų būrelio narė, 3 fg kl.

Parašykite komentarą