Integruota pamoka AB “Grigiškės”

Sausio 24 dieną, antradienį, dešimtų gimnazijos klasių mokiniai, lydimi mokytojų metodininkių – Ramutės Mocevičienės, Rūtos Mockevičienės, vyresniosios mokytojos Valentinos Petraškienės ir mokytojos Snieguolės Valentukonienės, vyko į Grigiškes, kur dalyvavo integruotoje biologijos, geografijos, ekonomikos ir technologijų pamokoje „Miško pramonė: gamyba ir ekologija“ .

Grigiškėse gaminamas popierius, kietosios medienos plaušų plokštės, gofruotas kartonas bei jo gaminiai. Įmonėje nenaudojama genetiškai modifikuota mediena. Popieriaus gamybai reikalinga vietinė bei atvežta iš Baltarusijos ir Kaliningrado srities lapuočių ir spygliuočių mediena. Bendrovė celiuliozę atsiveža dažniausiai iš Baltarusijos. Nuolatos stebimas AB „Grigiškės“ įmonės poveikis gamtai bei miesteliui. Mes, Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokiniai, aplankėme popieriaus fabriką. Pamatėme, kaip sanitariniams ir buitiniams gaminiams skirtas popierius yra gaminamas perdirbant antrinę žaliavą – makulatūrą. Tokiu būdu prisidedama prie labai svarbaus gamtinės aplinkos komponento — miškų — išsaugojimo. Taip pat mažėja popieriaus atliekų kiekis Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse.
Susidomėję stebėjome popieriaus gamybą, uždavinėjome klausimus ekskursijos vadovams. Akcinė bendrovė „Grigiškės“ siūlo rinkai aukščiausios kokybės tualetinį popierių, servetėles ir popierinius rankšluosčius, pagamintus naudojant pažangias technologijas.

Gerai nusiteikę, vykome į Deimantų muziejų, kuris yra pirmasis tokio tipo Rytų Europoje. Grožėjomės nugludintais bei natūraliais brangakmeniais, jų spalvomis, savybėmis.

Dėkojame už šią puikią kelionę mokyklos administracijai, kuri skyrė nemokamą autobusą, taip pat mokytojoms, kurios inicijavo šią kelionę ir lydėjo mus visos ekskursijos metu.

Augustė Juknelytė, Rūta Jakimavičiūtė, II a g klasės mokinės

Parašykite komentarą