„Sveikuolių sveikuoliai“ iš Kauno grįžo su medaliais!

Kovo 14 d. Kaune vyko Tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ Kauno zonos II etapas, kuriame dalyvavo trys Alytaus miestą atstovaujančios komandos: Likiškėlių pagrindinės mokyklos ketvirtokai, Dzūkijos pagrindinės mokyklos komanda atstovavo 5-8 klasių grupėje, o A.Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleiviai – varžėsi vyriausiųjų grupėje.

Konkurse dalyvavo komandos, kurias sudarė 5 mokiniai, pedagogas, sveikatos priežiūros specialistas, dirbantis ugdymo įstaigoje. Iš viso II etapo varžybose dalyvavo 44 komandos iš Kauno regiono, o nugalėtojai iš kiekvienos amžiaus grupės pateko į III etapą Trakuose.

Konkurso II etapo užduotys susidėjo iš judėjimo, saugaus eismo bei pirmosios pagalbos užduočių, komandų kapitonų rungties, testo sveikos gyvensenos tematika, užduoties pedagogui ir sveikatos priežiūros specialistui bei komandinės užduoties prevencinės veiklos  klausimais. Visos komandos turėjo parengti ir namų darbą – prisistatymą, kuris taip pat buvo vertinamas.

Labai džiugu, kad visos Alytaus miestą atstovavusios komandos buvo apdovanotos medaliais: A.Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleiviai užėmė trečiąją vietą, o Likiškėlių bei Dzūkijos pagrindinių mokyklų moksleiviai buvo apdovanoti antrosios vietos medaliais.

Parašykite komentarą