Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos III olimpinės žaidynės

Birželio 1-osios rytą, kai abiturientai laikė valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai rinkosi ne kaip įprasta savo gimnazijoje, o buriavosi prie miesto stadiono vartų. Būtent nuo čia visi darnia kolona įėjo į miesto stadioną. Kolonos priekyje ėjo gimnazijos šokėjos, pasidabinusios senovės graikų rūbais, nešinos fakelais. Geriausieji gimnazijos sportininkai nešė gimnazijos olimpinę vėliavą. Kai mūsų mokiniai ir mokytojai viešėjo Graikijoje, ši vėliava buvo išskleista pirmųjų mūsų laikų olimpiniame stadione Atėnuose.

Apėję garbės ratą stadione, sportininkai, mokiniai ir mokytojai užėmė vietas tribūnoje. Žaidynių atidarymo metu šoko gimnazijos šokėjos, vadovaujamos choreografijos mokytojų Neringos Vekeriotaitės ir Antano Jurčiukonio. Laikydamiesi olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos sekos, trečiąsias gimnazijos olimpines žaidynes, kurios skirtos XXX olimpinėms žaidynėms Londone, atidarė ir gimnazijos olimpinę ugnį uždegė gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Direktorius pasidžiaugė, kad taip gausiai gimnazistai susirinko į miesto stadioną, sportininkams palinkėjo garbingos kovos ir kilnaus elgesio varžybų metu. Mokytojams padėkojo populiarinant olimpinį sąjūdį. Geriausieji mokyklos sportininkai, Lietuvos mokinių olimpinio festivalio prizininkai Povilas Raguckas, Justinas Žiūkas, Rytis Sližauskas ir Skirgailė Gumauskaitė, grojant gimnazijos himnui, pakėlė gimnazijos olimpinę vėliavą. Direktorius apdovanojo geriausius gimnazijos sportininkus.

Žaidynių organizatoriui kūno kultūros mokytojui Jonui Baltrušaičiui paskelbus žaidynių pradžią, sportininkai ir žaidynių teisėjai pradėjo ruoštis sporto varžyboms.

Jauniausiems gimnazijos mokinimas vyko 60 m bėgimas. Nugalėtojais tapo Tadas Gustaitis ir Aušrinė Kalvaitytė. „Šoklusis atletas“ rungtį laimėjo Akvilė Platochinaitė ir Marius Šalna. „Mesk toliau, mesk tiksliau“ nenugalimi buvo Vaidas Sakalauskas ir Ignė Račkauskaitė.
Vyresniųjų II-III gimnazijos klasių mokinių tarpe 100 m bėgime nugalėtojais tapo Roberta Ustilaitė ir Rytis Šližauskas. Šuolio į tolį rungtį laimėjo Audrius Pocevičius. „Mesk toliau, mesk tiksliau“ nugalėtoju tapo Mindaugas Kucavičius. Olimpinių žaidynių programoje vyko komandinės „Lenktynės vežimais“ ir estafetinis bėgimas 4×100 m varžybos.

Pliaupiant lietui žaidynių pabaigoje gausus sportininkų vaikinų ir drąsiausių merginų būrys įveikė vienos olimpinės mylios (1988 m) bėgimą.
Visų rungčių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti sporto klubo „Darna“ įsteigtais gimnazijos olimpiniais medaliais.

Užgeso olimpinė ugnis, nuleista gimnazijos III-iųjų olimpinių žaidynių vėliava. Sulyti, sušalę, bet geros nuotaikos mokiniai ir mokytojai paliko miesto stadioną.

Visos Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bendruomenės vardu dėkojame Alytaus SRC administracijai už galimybę pasinaudoti šiuo Alytaus pasididžiavimu – miesto stadionu.

Jonas Baltrušaitis,
kūno kultūros mokytojas ekspertas

Parašykite komentarą