Nuotaikinga Mokytojų dienos šventė

Spalio 5 dieną, Tarptautinę mokytojų dieną, niekas nejautė pučiančio žvarbaus vėjo, nes nuo pat ankstyvo ryto mokinių taryba garsia muzika vaikė debesis ir šypsenomis šildė ateinančius mokytojus. Tądien mes nuoširdžiai dėkojome mokytojams visų mokinių vardu įteikdami saldžias dovanėles ir rudenines puokštes, pilnas meilės. Žinoma, tuo šventinė diena nesibaigė. Visi mokytojai išsiskirstė po klases, tačiau, neabejoju, smalsaudami laukė dvyliktokų organizuojamos šventės. Kuo gi nustebins šiais metais?
Vos tik nuaidėjus paskutiniam skambučiui visi mokytojai skubėjo į aktų salę, ten jų laukė klevo lapais nubarstytas takas ir nepamirštamas renginys.

Renginį tradiciškai pradėjo direktorius, kuris paprašytas tarti porą žodžių suabejojo, ar pavyks taip greitai viską pasakyti, todėl pirmiausiai žodį tarti pakvietė į mokytojo dienos renginį atvykusią viešnią – Alytaus miesto tarybos narę N. Makštutienę. Ji atvyko su glėbiu dovanų iš savivaldybės, apdovanojo būrį mokytojų padėkomis už ilgalaikį ir nuoširdų darbą. Sakydama sveikinimo kalbą ji mokytojoms palinkėjo nestokoti humoro jausmo ir autoironijos (ko, kaip vėliau įsitikinome, jie tikrai nestokoja). Tačiau didžiausi siurprizai dar tik laukė…
Mokyklos direktorius nuoširdžiai dėkojo mokytojams, esamiems ir buvusiems, džiaugėsi, jog jie visi kartu puiki komanda. Na, o tuomet pasipylė dovanos… Šiemet net šeši mūsų gimnazijos mokytojai buvo apdovanoti 1000 Lt vienkartinėmis premijomis už respublikinių konkursų ir olimpiadų laureatų paruošimą. Premijomis džiaugėsi mokytojai J. Liutkienė, M. Baltuškonytė, M. Bagdanavičienė, J. Šametienė, D. Gintalas ir R. Gerybienė. O mokytojai L. Mazetytė, R. Geležinis, S. Valentukonienė, D. Adukevičienė taip pat galėjo džiaugtis 500 Lt vertės vienkartinėmis premijomis.

Ir dvyliktokai nepamiršo apdovanoti mokytojų. Jiems skyrė net dešimt įvairių nominacijų – metų stilius, metų kairysis ir dešinysis kumštis, metų šeima, metų frazė, metų draugės ir kitas šmaikščias, bet labai taiklias nominacijas. Neabejoju, kad kiekvienas bent šiek tiek besidomintis mokyklos gyvenimu nesunkiai galėjo nuspėti laureatus.

Renginio kulminacija tapo nuostabus spektaklis pagal Gogolio kūrinį „Revizorius“. Spektaklis privertė kvatotis kiekvieną ir atpažinti mokyklos gyvenimo akimirkas. Na, ir, žinoma, „Mokytojų šokis“, kurį atliko dvyliktokai, prisidengę mokytojų veidais – akimirka, kurios, ko gero, nepamirš nė vienas dalyvavęs šventėje. Tai reginys, kurį apibūdinti žodžiais neįmanoma. Juk, anot direktoriaus, tai buvo tiesiog fantastika!

Dėkojame dvyliktokams už nuostabų renginį, o mokytojams linkime sėkmingų metų!

Laura Čiginskaitė, mokinių tarybos narė,
IIIf klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą