Svečiavosi Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius

Spalio 12 dieną ketvirtoji pamoka Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje buvo sutrumpinta 5 minutėmis: ilgosios pertraukos metu gimnazistų laukė susitikimas su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi.
Vos atvykusiam svečiui direktorius Virginijus Skroblas aprodė gimnaziją: suremontuotus kabinetus, sporto salę, mokytojų darbo kabinetą. Švietimo ministras džiaugėsi, kad savivaldybė Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai skiria pakankamai lėšų renovacijai.

Ketvirtosios pamokos metu mūsų mokyklos muziejuje G. Steponavičius susitiko su gimnazijos Mokinių taryba. Moksleiviai nesidrovėjo klausti, todėl buvo aptartos daugelis mokinius jaudinančių problemų, tarp jų ir pasikeitusi stojimo į aukštąsias mokyklas tvarka. Visgi pokalbio laikas buvo ribotas, tad nuskambėjus skambučiui diskusiją teko pratęsti mokyklos aktų salėje. Čia ministro jau laukė susirinkę IV klasių atstovai ir mokytojai, norėję pabendrauti su Švietimo ir mokslo ministru. Vėliau iš Alytaus miesto savivaldybės švietimo skyriaus sulaukėme gražių atsiliepimų dėl mūsų gimnazijos jaunimo, gebančio dalyvauti racionaliose diskusijose.

G. Steponavičius buvo patenkintas apsilankymu mūsų gimnazijoje ir teigė, jog mokykla jam paliko gerą įspūdį.

Tikimės, jog tai nebuvo vien politinė akcija prieš pat vyksiančius rinkimus į Lietuvos Respublikos Seimą, o tokių svečių savo gimnazijoje sulauksime ir dažniau.

Mokyklos mokinių tarybos pirmininkė,

IV g mokinė, Rugilė Bražinskaitė

Parašykite komentarą