Tomo Pačėso taurės iškeliavo į Lenkiją

Jau 18 metų (nuo 1997 m.) tradiciškai priešadventinį savaitgalį į mūsų gimnazijos sporto salę renkasi krepšinio mylėtojai iš Lenkijos Suvalkų miesto technikos mokyklos Nr.5 ir kitų mokyklų dalyvauti Atlantos Olimpinių žaidynių prizininko – krepšininko Tomo Pačėso tarptautiniame vaikinų krepšinio turnyre. Į šių metų turnyrą  Adolfo Ramanausko –Vanago gimnazijos sporto salėje, be minėtos Suvalkų komandos,atvyko Daugų Vlado Mirono gimnazijos krepšininkai ir Punsko Kovo 11 –osios licėjaus vaikinų komandos.

Dalyvius pasveikino turnyro organizatorius Jonas Baltrušaitis ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rita Beau.Turnyro atidarymui įspūdingą programą pristatė mūsų gimnazijos moksleivės – oro akrobatė Karolina Stanionytė ir šokėja su lankais Miglė Chazbijavičiūtė. Turnyro dalyvius ir žiūrovus savo šokiu sužavėjo SK „ŠAULĖ“ šokėjos vadovaujamos LoretosSpitrytės.

Pirmieji  rungtynėms į aikštelę išbėgo seni tarpusavio varžovai Suvalkų technikos mokyklos Nr.5 ir Adolfo Ramanausko –Vanago gimnazijos vaikinų komandos.Didžiausiam Suvalkų mokyklos krepšininkų džiaugsmui mūsiškius įveikę rezultatu 32:24,iškovojo teisę žaisti finale. Antrosios rungtynės vyko tarp pirmą kartą į turnyrą atvykusių  Punsko Kovo 11 –osiosir Daugų Vlado Mirono gimnazijos vaikinų komandų. Punskiečiai mūsų salėje jautėsi kaip žuvys vandenyje ir jokių vilčių daugiškiams nepaliko.Susitikimą rezultatu 40 : 7 laimėjo Punsko komanda. Šiek tiek atsigavę po nokauto, Daugų gimnazistai į aikštelę išbėgo žaisti varžybų dėl 3-4 vietų su Adolfo Ramanausko – Vanago krepšininkais.Varžybos vyko permainingai, bet vis dėlto mūsiškiams pavyko reabilituotis prieš savus žiūrovus ir laimėti susitikimą rezultatu 44: 35.

Pirmą kartą turnyro istorijoje finale varžėsi dvi lenkų komandos (turbūt T. Pačėso dėka) Čia savo meistriškumą parodė lietuvaičiai iš Punsko.Komandai puikiai vadovavo licėjaus direktorius JONAS VYDRA ir jie nesunkiai nugalėjo savo kaimynus iš Suvalkų rezultatu 36 :21.

Naudingiausiųjų žaidėjų prizai atiteko: VALIUI JUONIUI iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos komandos, MANTUI GAVENONIUI  iš Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos, SYLWESTER BARANOWSKI iš Suvalkų technikos mokyklos Nr.5 ir MARTYNUI DRUČIUI iš Punsko Kovo 11 – osios licėjaus.

Nugalėtojams ir prizininkams  taures įteikė Alytaus „DZŪKIJOS“ krepšinio klubo aukštaūgis ADAMAS LAPETA ir jo komandos draugas MICHAELAS DIXONAS.

Turnyre dalyvavusiųjų krepšininkų vardu noriu padėkoti visiems, kurie padėjo surengti šį turnyrą, ypač Tomui Pačėsui, kuris neatsisako jo remti.

 

Turnyro organizatorius Jonas  Baltrušaitis