Gimnazija renkasi gimnazisto uniformą

Šių metų gegužės 11 dieną Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje buvo pristatinėjamos galimos mūsų gimnazijos gimnazistų uniformos. Dešimt IIA klasės moksleivių (Gabija, Greta, Simona, Ugnė, Paulina Augustas, Vilius, Gustas, Šarūnas ir Domantas) pademonstravo  firmos „Manovita” siūlomus gimnazistų  uniformų pavyzdžius.

Uniformos demonstruotos gimnazijos vidiniame kieme. Renginį vedė III klasės mokinė Brigita Reklaitytė ir firmos „Manovita“ atstovės. Mokiniai buvo išsamiai supažindinti su įvairiais uniformų variantais, drabužio dėvėjimo sąlygomis. Firmos atstovės nuoširdžiai bendravo su gimnazistai, noriai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Gimnazijos moksleiviai stebėjo pristatomų uniformų pavyzdžius, rinkosi jiems patikusias įvairių spalvų ir stilių uniformas ir atidžiai pildė anketas. O pasirinkimas buvo didelis: galima buvo pažiūrėti, kaip atrodys gimnazistas tik su švarku, kaip jam tinka visas kostiumas. O gal verčiau rinktis tik megztuką? O kaip rengsimės, kai bus karšta? Iškilus tokiems klausimams, modeliai demonstravo ir švarkus, ir megztukus, ir marškinėlius, ir sijonus… Taip pat buvo parodyta keletas variantų kaklaraiščių ir gimnazijos emblemų, kurios galėtų būti prisiūtos prie marškinėlių.

Kadangi pasirinkimų buvo daug, nemaža dalis mokinių rado sau patinkančią uniformą. Be to, įmonės atstovė patikino, kad su kiekvienu mokiniu bus dirbama individualiai, todėl kiekvienas su taip pritaikyta uniforma jausis patogiai ir gražiai.

Baigiantis renginiui, žodį tarė ir gimnazijos direktorius V. Skroblas. Jis pabrėžė, kad gimnazisto uniforma yra ne tik mados reikalas, o ir būtinybė – uniforma niveliuoja socialinius ir turtinius skirtumus, įpareigoja mokinį būti atsakingam ne tik už patį save, bet ir už gimnaziją. O tos atsakomybės, deja, neretai ir pritrūksta…

Simona Balkauskaitė, IIA klasės mokinė