Europos kalbų dieną mokykloje skambėjo įvairios užsienio kalbos

Rugsėjo 23 dieną, penktadienį, mūsų gimnazijoje buvo organizuotas trečiasis Daugiakalbystės konkursas Europos kalbų dienai paminėti. Renginys, tampantis jau tradiciniu, įtraukia visas užsienio kalbų (ir ne tik) mokytojas ir visą būrį gimnazistų, kurie turi progos parodyti savo užsienio kalbų mokėjimą, išradingumą ir atskleisti sceninius gebėjimus. Mokiniai, gerai mokantys ne tik anglų bet ir antrąją užsienio kalbą, čia gali pasirodyti kitoje šviesoje, ir kartais tampa tikrais atradimais.

Daugiakalbystės konkursas vyko keliais etapais: pirmoji, rimtoji dalis, buvo individualus 2 minučių kalbėjimas ištraukta tema. Penkios skambiais pavadinimais pasivadinę komandos, sudarytos iš trijų skirtingas užsienio kalbas atstovaujančių įvairių klasių mokinių, išbandė savo jėgas prieš gimnazijos mokytojų komisiją. Antrasis etapas vyko aktų salėje. Čia komandos prisistatė nuotaikingais pasirodymais ir linksmino žiūrovus cituodami Hamletą prancūziškai, bandydami susikalbėti italų bei rusų kalbomis su anglakalbe padavėja ar mojuodami Hogvartso akademijos auklėtinių šluotomis.

Kūrybinė užduotis – reklamos kūrimas trimis užsienio kalbomis – taip pat buvo nemenkas išbandymas gimnazistams, tačiau gavę į rankas grėblį, kastuvėlį, laistytuvą, kauptuką ar kitą žemės ūkio padargą, gimnazistai parodė tikrą išradingumą: paaiškėjo, kad grėblys gali būti puikus ginklas, kauptuku mažaūgiai gali pasiekti aukštai padėtus daiktus, kastuvėlis laidoja visas jūsų problemas ir yra dar daug visokiausių šių įrankių panaudojimo būdų.

Konkurso baigiamoji dalis buvo šarados. Komandų atstovai linksmino žiūrovus bandydami pavaizduoti ekrane pasirodančius žodžius, kuriuos likę komandų nariai spėjo ir rašė įvairiomis užsieno kalbomis ir taip rinko taškus.

Konkursą organizavę užsienio kalbų mokytojai už išradingumą ir puikią nuotaiką dėkoja visiems dalyviams, jas rengusioms mokytojoms bei muzikos mokytojoms, paruošusioms anglų kalba atliekamas dainas. Užsienio kalbų mokėjimas atveria kelią į kitas kultūras. Kaip sako čekų patarlė, kiekvieną kartą mokydamasis naujos  kalbos, gyveni naują gyvenimą.

Daugiakalbystės konkurso laureatai:

I vieta:

Komanda „Parolimpiniai“: Iveta Volungevičiūtė, Aistis Janulynas, Kasparas Valatkevičius. Ruošė vyresnioji anglų kalbos mokytoja Ramunė Petrosian.

II vieta ir geriausias prisistatymas:

Komanda „Oh, those tourists“: Milda Gudaitytė, Kernius Šerpytis, Melanija Markova. Ruošė anglų kalbos mokytoja metodininkė Virginija Gaižauskienė.

III vieta ir geriausia reklama:

Komanda „Hogwarts“: Martynas Baranauskas, Žygimantas Krasnickas, Rūta Tamulionytė. Ruošė vyresnioji anglų klabos mokytoja Erika Balynienė.

Agnė Ingelevičienė, vyresnioji anglų kalbos mokytoja