Šiaulių universiteto vertimų konkurse – trys pirmos vietos

Sėkmė šypsojosi Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistėms lapkričio 10 d. dalyvavusioms Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto surengtame teksto vertimo konkurse. Šiemet vertime jėgas išbandė rekordinis dalyvių skaičius – per 300. Antrus metus iš eilės rengiamame konkurse dalyvavo Šiaulių, Akmenės, Alytaus, Kuršėnų, Palangos, Radviliškio miestų mokiniai. Aktyviai į konkursą įsijungė ir studentai.

Konkurso dalyviai iš anglų, vokiečių, rusų, prancūzų ar ispanų kalbos į lietuvių kalbą vertė originalius skirtingoms amžiaus grupėms pritaikytus meninius prozos tekstus. Pateikto teksto apimtis – 1800 spaudos ženklų. Vertimui buvo skirtos 2 valandos. Populiariausia buvo anglų kalbos grupė, kurioje varžėsi per 120 dalyvių. Nemažai gimnazistų ir studentų rinkosi vertimą iš vokiečių ir rusų kalbų, šiek tiek mažiau – iš prancūzų ir ispanų. Dalyviai galėjo naudotis auditorijose esančiais ir atsineštais žodynais, žinynais, taip pat ir instaliuotais savo kompiuteriuose žodynais.

Sveikiname Šiaulių universiteto vertimų konkurso nugalėtojas:

Ievą Zdanavičiūtę, IV b klasės mokinę, laimėjusią I vietą (vertimas iš prancūzų kalbos);

Simoną Balkauskaitę, III a klasės mokinę, laimėjusią I vietą (vertimas iš anglų kalbos);

Rūtą Tamulionytę, IV a klasės mokinę, laimėjusią I vietą (vertimas iš vokiečių kalbos);

Dėkojame mokytojoms Loretai Kašėtienei ir Virginijai Gaižauskienei, paruošusioms mokines, ir merginoms, laimėjusioms net tris pirmas vietas!

Agnė Ingelevičienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė