Studentiška diena Aleksandro Stulginskio universitete

Lapkričio 16 d. su ekonomikos mokytoja Rūta Mockevičiene, profesijos patarėja Janina Matulevičiene ir technologijų mokytoja Snieguole Valentukoniene dalyvavome Aleksandro Stulginskio universiteto atvirų durų dienoje. Renginio pradžioje ASU absolventas UAB ,,EWA‘‘ rinkodaros vadovas Skomantas Rukuiža bei visiems gerai pažįstamas aktorius Rokas Petrauskas kalbėjo apie studijas ir karjerą, dalijosi savo patirtimi. Po šios paskaitos buvome pavaišinti sočia studentiška sriuba.

Po pietų buvome suskirstyti į tris grupes. Dviejų grupių veikla buvo susijusi su chemija, o kitos su fizika. Turėjome galimybę aplankyti mokslo laboratorijas, pasikalbėti su dėstytojais ir studentais. Įgavę šiek tiek daugiau drąsos ėjome į Ekonomikos ir vadybos fakultetą, klausėmės paskaitos apie kūrybiškumą. Dalyvavome žaidime, kurio tikslas surasti kuo daugiau plytos panaudojimo būdų. Mūsų gimnazijos mokinės Dainora ir Karolina sugalvojo net 74 būdus ir laimėjo pagrindinį prizą.

Laikas universitete buvo praleistas turiningai ir įdomiai. Susipažinome su daugybe naujų žmonių, studentų ir dėstytojų. Mums labai patiko studentiškai praleista diena, už tai dėkojame mokytojoms.

Dainora Švetkauskaitė, II d klasė