Edukacinė programa „Animacijos magija“

Gruodžio mėn. mūsų gimnazistai vyko į UAB „Lietuvos kinas“, kur dalyvavo edukacinėje programoje „Animacijos magija“. Tai projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ kultūrinės-meninės krypties edukacinė programa, todėl kelionė buvo nemokama.

Šio užsiėmimo tikslas – atskleisti mokiniams animacijos kūrimo pagrindus, suteikti galimybę kurti patiems. Edukacinio užsiėmimo metu gimnazistai iš arčiau susipažino su animacijos atsiradimu ir istorine raida, Lietuvių ir pasaulinės animacijos istorijoje reikšmingų kūrėjų darbų pavyzdžiais, animacijos pagrindiniais dėsniais, su animacijos kūrimo procesu, įvairiomis animacijos technikomis ir pirminiais prietaisais: taumatropu, zoetropu, fenakistoskopu.  Įgytas žinias mokiniai, pasitelkę fantaziją, galės panaudoti kuriant ainimacinius filmukus.

Per ilgus darbo metus įmonė sukaupė didelį filmų archyvą – šiuo metu „Lietuvos kine” saugoma virš 15 000 vaidybinių, dokumentinių ir animacinių filmų kopijų. Tarp jų – unikali nebylaus kino kolekcija, dabarties kino klasikų kūriniai ir Lietuvos kinematografininkų filmai. Buvo įdomu apžiūrėti šią saugyklą.

Loreta Mazėtytė, projekto koordinatorė