Vyriausybę šturmavo inovatyvios mokinių verslo idėjos

Sako, kad Silicio slėnis yra kiekvieno startuolio svajonė. Įprastai mes sutiktume, tačiau gruodžio 14 d. Lietuvos mokinių bendrovių ir startuolių rojus įsikūrė LR Vyriausybėje! Turbūt kūrybiškiausioje kalėdinėje mugėje Lietuvoje net 196 mokiniai iš visos šalies pardavinėjo savo kuriamus gaminius, pristatė vystomas paslaugas ir pasidalino jau mokyklos suole sukaupta verslumo patirtimi!

Jaunuosius bendrovių steigėjus Vyriausybėje sveikino ir nominacijas teikė Lietuvos Junior Achievement partneriai – verslininkai, visuomenės veikėjai, politikai, nevyriausybinių organizacijų ir valstybinio sektoriaus atstovai, privačios įmonės. Renginį atidarė LR Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, mugės dalyviams interaktyvų pranešimą dovanojo atlikėjas Jurgis Didžiulis.

LJA partneriai mokinių bendrovėms įteikė 15 nominacijų, taip pat mugėje apdovanotos trys geriausiai pasirodžiusios jaunųjų verslininkų komandos. Renginio metu iš viso buvo pristatytos net 49 mokinių verslo idėjos.

Mūsų gimnazijai atstovavo dvi mokomosios mokinių bendrovės: „Verslo simuliatorius-LT“ (prezidentas Adrijus Jakučionis, I f kl.) ir „Laimė kurti“ (prezidentė Akvilė Mizgirdaitė, IV b kl.)

Galime didžiuotis ir pasidžiaugti MMB „Laimė kurti“ sėkme! MMB prezidentei Akvilei Mizgirdaitei buvo įteiktas vienas iš 15 diplomų: lyderystės apdovanojimas.

Anot LJA direktorės Andželikos Rusteikienės, verslumas jaunam žmogui turi būti neatsiejama ugdymo dalis, nes tik savimi pasitikintis, žinantis ko nori ir ką sugeba geriausiai jaunuolis gali tvirtai žengti tolimesniu karjeros keliu. „Jaunuoliai, šiandien dalyvaujantys Lietuvos Junior Achievement verslumo programose, dar mokyklos suole įgyja esminių bendrųjų, taip pat verslumo gebėjimų – darbo komandoje, kūrybiškumo, kritinio mąstymo, rizikos valdymo – savybių, būtinų šiandienos darbo rinkoje“, – sako A. Rusteikienė. Direktorė teigia, kad verslumas yra XXI a. konkurencingumo valiuta, kuri atveria duris į sėkmingą ateitį.

Ekonomikos mokytoja Rūta Mockevičienė