Informacinių technologijų pamoka kitur

Jau tradicija tapo gruodžio pradžioje informacinių technologijų pamoką vykdyti Alytaus Profesinio rengimo centre. Gruodžio 9 dieną tokią galimybę turėjo I b klasės mokiniai, kurie vyko į pamoką „Vidiniai kompiuterio įtaisai“. Pamoką vedė IT profesijos mokytojas Irmantas Grimalauskas.

Kaip ir priklauso tikrajai pamokai, pirmiausia mokiniai pasitikrino savo žinias atlikdami nedidelį testą. Po to mokytojas parodė, kaip atrodo pagrindinės kompiuterio vidinės dalys, paaiškino, kokia jų paskirtis ir parodė, kaip jos jungiasi pačiame kompiuteryje. Vėliau visi mokiniai dirbdami porose gavo po išardytą kompiuterį, kurį turėjo iš naujo surinkti bei sujungti, kad jis vėl veiktų.

Iššūkis buvo nemažas, ypatingai merginoms, bet jos nenusileido vaikinams – jungė detales, suko varžtus ir su nedidele konsultanto ir mokytojo pagalba įveikė užduotį.

Visi džiaugėsi, kai jų surinkti kompiuteriai pradėjo veikti. Tai buvo geriausias įvertinimas. Mokiniams pamoka patiko, nes galėjo save realiai išbandyti naujoje – kompiuterių surinkimo srityje.

Dėkojame mokytojui Irmantui ir konsultantui Tautvydui už pagalbą ir suteiktas žinias. Mokinius lydėjo IT mokytojos Asta Grimalauskienė ir Loreta Mazėtytė.

Asta Grimalauskienė, IT mokytoja metodininkė
Loreta Mazėtytė, IT mokytoja ekspertė