Istorijos ir pilietinio ugdymo pamokos Lietuvos Respublikos Vyriausybėje

Lietuvos Respublikos Vyriausybė kitaip dar vadinama ministrų kabinetu. Lietuvos Respublikos Vyriausybę sudaro Ministras Pirmininkas ir ministrai. Vyriausybė tvarko krašto reikalus, rūpinasi teritorijos neliečiamybe, valstybės saugumu ir viešąja tvarka, vykdo įstatymus ir Seimo nutarimus, Prezidento dekretus, koordinuoja ministerijų ir kitų Vyriausybės įstaigų veiklą, rengia valstybės biudžeto projektą ir teikia jį Seimui.

Šią  informaciją mes sužinome istorijos ir pilietiškumo pamokose. Kur kas įdomiau patiems pamatyti, kaip dirba ši labai svarbi mūsų valstybės institucija. Todėl sausio 8 d. mes, I–II  klasių mokiniai, kartu su istorijos mokytojomis Asta Šulciene ir Giedre Škarnuliene apsilankėme LR Vyriausybėje. Pabuvojome įvairiose Vyriausybės erdvėse, turėjome galimybę laikinai tapti ministrais, padiskutuoti su ministro pirmininko patarėja Une Kaunaite, stebėti Vyriausybės posėdį, patys galėjome užduoti premjerui ir ministrams klausimus.

Ekskursijos metu daug naudingos informacijos suteikė Vyriausybės kanceliarijos ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Dvilinskas.

Ugnė Juonytė, I a klasė
Justina Juonytė, II a klasė