Mokslo metų pradžios šventės akimirkos

Rugsėjo 1-ąją  visos Lietuvos mokytojams ir  mokiniams prasideda naujas mokslų ir darbų etapas. Šį rudenį Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazija savo mokinius pasitiko pasikeitusi. Naujas mokyklos interjeras  sukūrė šiltą bei jaukią atmosferą. Graži aplinka maloniai nuteikė  ir sugužėjusius senbuvius, ir gausų būrį naujokų.

Renginio pradžioje priešais mokyklą nuskambėjo tautinė giesmė, buvo pakelta mūsų valstybės vėliava. Po ceremonijos visi moksleiviai patraukė į Alytaus miesto centrinį stadioną, kur tradiciškai jau daugelį metų vyksta mokslo metų pradžios  šventė. Mokyklos vadovas  Virginijus Skroblas savo kalboje akcentavo naujų mokinių integracijos svarbą. Kaip vienas esminių kriterijų šių dienų visuomenėje  buvo įvardintas mokslas ir jo sklaida . Po prasmingų Alytaus švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Č.Mocevičienės palinkėjimų  buvo pagerbti  praėjusių metų rajono bei respublikinių konkursų prizininkai ir nugalėtojai. Visus susirinkusius sujaudino ir abiturientų žodis, ir nuotaikingas koncertas.

Man, kaip ir daugeliui gimnazijos trečiokų,  ši Rugsėjo 1-oji  ypatinga, nes  ant pečių gula didesnė atsakomybė –  gyvenime bei moksle į vietas susidėlioti esminius prioritetus. Aš, Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokinys, esu įsitikinęs, jog mūsų gimnazija  suteikia puikias ateities perspektyvas . Mokykla gali didžiuotis kvalifikuotais ir savo darbą mylinčiais specialistais. Mokykloje yra užtikrinamos puikios sąlygos tiek individualistui, tiek visuomenininkui.

Tegul visus metus mus lydi tokia sėkmės ir draugiškumo atmosfera kaip šiandien !

Povilas Labukas, III c g klasės mokinys, žurnalistų būrelio narys

Parašykite komentarą