Alytaus gimnazijų futbolo turnyras

Dvi dienas Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos sporto salėje vyko Alytaus miesto gimnazijų  turnyras, skirtas Sausio 13-ajai „Laisvės gynėjų dienai atminti.
Turnyras prasidėjo tylos minute pagerbiant sausio 13-osios aukų atminimą. Turnyro organizatorius, šių eilučių autorius pažymėjo, kokia yra brangi laisvė ir kaip ją reikia branginti, kaip svarbu būti savo krašto patriotais, mylėti Lietuvą. Turnyro dalyvius pasveikino gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas visiems dalyviams palinkėjęs garbingo ir kilnaus žaidimo, gero ir gražaus futbolo.
Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes. Grupių nugalėtojai žaidė dėl pirmosios ir antrosios vietų, pralaimėjusios komandos kovojo dėl trečios, ketvirtos vietų. Varžybos buvo vykdomos pagal UEFA salės futbolo taisykles.
Pirmieji į aikštę išbėgo Adolfo Ramanausko-Vanago ir Jotvingių gimnazijos futbolininkų komandos. Po atkaklių ir permainingų rungtynių rezultatu 3:2 pergalę iškovojo šeimininkų – Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijų komanda, tuo pačiu iškovodama teisę žaisti finale. Antrasis susitikimas vyko tarp Putinų ir Šv. Benedikto gimnazijų komandų. Rungtynės 6:4 laimėjo Putinų gimnazijos komanda.
Antrąją dieną kovas sporto salėje pradėjo komandos, kovojančios dėl trečios vietos. Principinę gimnazijų – kaimynių kovą rezultatu 6:5 laimėjo Šv.Bendikto gimnazijos vaikinų komanda, įveikusi Jotvingių gimnazijos komandą.
Didysis finalas vyko tarp praėjusių metų analogiško turnyro nugalėtojos Putinų gimnazijos komandos ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos komandos. „Vanagų“ komanda, būdama metais jaunesnė už varžovus, sugebėjo priešintis tik pirmąjį kėlinį. Antrajame kėlinyje Putinų gimnazistai įrodė, kad ir šiais metais jie nenugalimi, rezultatu 8:3 įveikę šeimininkus.
Visos keturios komandos buvo apdovanotos gražuolėmis taurėmis, kurias įsteigė turnyro rėmėjas UAB „Stamita“. Turnyro nugalėtojai Putinų gimnazijos vaikinai buvo apdovanoti asmeniniais prizais. Naudingiausiais turnyro žaidėjais pripažinti: Martynas Matjoška (Jotvingių gimnazija), Evaldas Cukanovas (Putinų gim.), Paulius Iška (Šv. Benedikto gim.) ir Ervinas Chvesko (Adolfo Ramanausko-Vanago gim.). Geriausiu turnyro vartininku išrinktas Edas Juškelis (Putinų gim.). Rezultatyviausių žaidėjų prizais apdovanoti Audrius Pocevičius (Adolfo Ramanausko-Vanago gim.) ir Vytenis Bytautas (Putinų gim.).
Turnyro organizatorius yra dėkingas gimnazijų futbolininkams už korektišką, saugų, technišką žaidimą. Vaikinai saugojo vieni kitus ir turnyras įvyko be didelių traumų. Gimnazijų sportininkai dėkoja rėmėjams už gausius prizus. Turnyrą rėmė UAB „Stamita“, Ūkio banko Alytaus filialas (Prezidentas A.Pašukonis), FK „Dainava“, Lietuvos automobilių sąjunga (prezidentas R.Anusauskas), Rimas Dabulis, informacijos priemonių rėmėjai – FM – 99, „Alytaus naujienos“, „Alytaus gidas“.

Jonas Baltrušaitis,
kūno kultūros mokytojas

Parašykite komentarą