Modestas Kelių eismo taisyklių rungties nugalėtojas

Balandžio 26 d. Vilniuje vyko Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ finalinės jaunųjų automobilių vairuotojų varžybų etapas. Varžybose dalyvavo 15 komandų, viso 64 dalyviai. Jose taip pat dalyvavo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleiviai: 3 a g klasės mokinys Justinas Žiūkas bei 4 d g klasės mokinys Modestas Sarneckas. Pastarieji dalyvavo asmeninėje įskaitoje. Kartu su jais važiavo daugkartinis Lietuvos ralio, kroso, rali-kroso čempionas, mūsų mokyklos mokytojas, metodininkas Raimondas Gelžinis, kuris suteikė mums vairuotojo gyslelę.

Mūsų gimnazijos dalyviui Modestui Sarneckui pavyko iškovoti Kelių eismo taisyklių rungties nugalėtojo vardą. Jis iš 30 pateiktų klausimų į visus sugebėjo atsakyti be klaidų ir tai atliko per 6 minutes bei 57 sekundes. Šis aukštas rezultatas jam garantavo nugalėtojo vardą. Modestas buvo apdovanotas Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko Gintaro Aleksandravičiaus diplomu bei rėmėjų prizais. Jo kolegai Justinui Žiūkui šioje rungtyje pavyko iškovoti 10 vietą. Per 8 minutes ir 1 sekundę jis padarė tik 4 klaidas.

Figūrinėje rungtyje mūsų gimnazistams sekėsi ne itin gerai. Susumavus KET rungties bei figūrinio vairavimo taškus, asmeninėje įskaitoje, iš 64 dalyvių M. Sarneckas užėmė 19 vietą, o Justinas Žiūkas 41.

Dėkojame automobilizmo mokytojui Raimondui Gelžiniui už aikštelėje suteiktas jo sportinio vairavimo pamokas. Treniruosimės ir lauksim sekančių metų.

Parašykite komentarą